Ajaston uutuuksia – Unika Art ja Assistentti

assistentti-unika-art

Hei taas kaikille! Ootte saattanu huomata, että meillä on välillä pomppaillu Ajaston uutuuksia ryhmässä esille? Ajaston Jenni laittoi mulle jonkinaikaa sitten viestiä, että haluttaisiinko kokeilla, testailla ja arvioida näitä ihania uutuuksia ja tottakai sanoin että kyllä! Kaikki varmasti Ajaston tietävät? Melkein jokainen suomalainen kalenteri, mitä kaupasta löydät, on heidän käsialaansa. Ihanaa, että meillä on Suomessa tälläinen! Mutta aloitetaas! Sain testiin tulevat Unika Art 2017 -kalenterin ja Assistentin.

Unika Art 2017

Oi että, en malttanut odottaa kun sain tämän käsiini! Piti heti plärätä kaikki väritettävät sivut läpi ja tutkia jokainen kulma. Pitää varmaan itselle ostaa tälläinen, koska tää lähtee jollekkin teistä jossain vaiheessa! Unika Artsissa on joka toisella sivulla jokin väritettävä kuva ja toisella on sitten tyhjä aukeama, johon voit itse piirtää mitä haluat.

unika-art-aloitus

unika-kuukausi

Kalenterin avatessa löytyy heti perus tietoaukeama, joita suosittelen oikeasti käyttämään. Kerran olen kalenterini hukannut ja ilman tietoja olisi se myös paikkaan jemma jäänytkin.. Se siitä kumminkin! Jatketaan! Seuraavaksi löytyy puolivuosiaukeama, johon on erikseen merkitty juhlapyhät. Ihan kätevä, ainakin mun mielestä! Nuo välit ovat hiukan pienet, niin saa käsiala olla aika ohutta että mahtuu. Syntymäpäiviä näihin olisi varmaan aika näppärä kirjoittaa.

unika-viikko-1 unika-viikko-2

Aikaisemmin mainitsinkin jo viikkosivuista, että jokatoinen on väritys ja toinen tyhjä mihin voit itse piirtää. Sisäinen taiteilija siis esiin! Jokaisen aukeaman oikealla puolella alhaalla on taulukko edellisestä, kuluvasta ja kahdesta seuraavasta kuukaudesta. Väritettävät kuvat vaihtelevat tuollaisesta isommasta kuviosta pieneen piperrykseen, joten vaihtelua löytyy hyvin. Viikkosivu on jaoteltu todella hyvin päivien kohdalta, mutta ajat on vähän hassut. Omalle kohdalle nuo ajat ei esimerkiksi sovi sitten mitenkään päin. Tuunaamisella onneksi ne saisi todella helposti piiloon, jos niitä ei tarvitse! Iso plussa päivissä on nimipäivät ja juhlapyhät, joota ei tietenkään ulkomaalaisissa kalentereissa ole.

unika-vuosi

Tämä sivu on iso plussa! Ajatelkaa mitä kaikkea tällä voi seurata! Tässä on siis koko vuosi tuollaisena taulukkona, johon on erittäin helppo merkata jotain ja seurata tapahtumia. Ruutuihin ei mahdu kirjoittamaan, mutta en usko että on edes tarkoitus. Jollain värikartalla olisi esimerkisi todella siistiä seurata vaikkapa minkälaisella mielialalla herää aamulla? Tai menee nukkumaan? Näitä löytyy.

unika-kyna

unika-kyna-2

Tämä taitaapi olla ensimmäinen Ajaston kalenteri, joka ei saa multa noottia sivujen ohuudesta. Vielä olisi parantamisen varaa, ainakin kun puhutaan värityskirjasta, mutta iso plussa kumminkin että on vähän paksumpaa kun yleensä! Kokeilin yleisimpiä kyniä mitä keksin. Normaali kuulakärki unohtui, mutta kokeilin ja ei tullut läpi, jee! Pieni heijastus tulee läpi Stabiloista ja Pilotin G2 kynästä, mutta ei onneksi mikään maailmankaataja.

+ Tukeva kansi, joka on todella kaunis.

+ Paksumpaa paperia kuin yleensä

+ Väritettävät kuvat ovat aivan ihania!

+ Vuosinäkymä tuollaisena taulukkona

– Paperi saisi olla hiukan paksumpi

– Jos ei ole hirveän taiteellinen ihminen eikä jaksa harjoitella, viikkoaukeaman tyhjä sivu saattaa jäädä tyhjäksi, jos ei ole paljon tekemistä.

– Kellonajat viikkoaukeamassa

Assistentti

Ihan upouusi kalenteri mulle. En ole ikinä käyttänyt, enkä vieläkään taida, ei ole minulle sopiva. Ehkä opettajalle, toimistotyöntekijälle, esimiehelle ym? Beiget keinonahkaiset kannet ovat kyllä erittäin kauniit ja kalenteri pysyy nätisti kasassa ilman erilaisia pidikkeitä/kuminauhoja, mutta sisäkannen nahkareuna näyttää jotenkin tönköltä.

assistentti-flat

assistentti-aukeama

Taskuissa olisi hieman parantamisen varaa. Sivuttain olisivat varmaan kätevämmät, niin saisi jotain sisällekin. Todella mielenkiintoinen idea laittaa taskut näin,  mutta en nopeasti ainakaan keksi että mitä sinne voisi laittaa. Post-it lappuja sun muuta tietenkin, mutta yläosaa voisi käyttää hyödyksi enemmän. Kalenterissa on myös sihteerintasku, joka on todella iso. Iso plussa siitä! Sinne saa mahtumaan ties minkälaista lippusta ja lappusta, jos on tarve. Harmillista tässä etuaukeamassa on kyllä tuo pahvi tuolla takana. Se tukee hyvin taskuja, mutta ei oikein hivele silmiä.

assistentti-viikko

Tietääkö joku mitä nuo pienet numerot on nimipäivien vieressä? No kumminkin! Tältä näyttää viikkoaukeama. Todella hyvin tilaa kirjoittaa, nimipäivät, pyhäpäivät, kaikki kolmella kielellä ja melkein koko vuosi tuolla alakulmassa. Toimistotyöntekijälle siis erittäin hyvä! Ainakin uskoisin. Liputuspäivistäkin on muistutettu kerrankin, sillä itse olen aina ihan hukassa että miksi liputetaan. Pitäisi varmaan tästä ottaa kaikki päivät ylös..

assistetti-muistisivut

Kalenterin takana on todella paljon erilaisia muistisivuja, kuten kokousvalmistelut, hyödyllisiä puhelinnumeroita, yleisiä lyhenteitä ja tunnuksia, matkaohjelmaa, kartasto, Suomen tapahtumakalenteri 2017 ym. Tässä on siis aivan tajuton määrä erilaisia sivuja, sillä nuo olivat vasta aloittelua. Takana on vielä ihan perus ruutupaperia rei’itettynä valmiiksi kalenterin sisälle laittoa varten, ja välilehdet, että voit jakaa sivuja siten miten tahdot.

assistentti-kynassistentti-kyntestiassistentti-kyntesti2

Kynätestiä! Assistentin mukana tulee ihan perus lyijytäytekynä, jota testailinkin jo tuollaiseen revittävään kulmaan. Ihan toimiva kapine oli! Seuraavaksi testasin suosikkikyniäni ja monen teidän suosikkia, Stabiloa. Valitettavasti Stabilo tuli eniten läpi ja aika hurjasti vielä! Mutta tuloksena oli, että ei oikein mikään mustekynä ole hirveän hyvä tälle paperille. Micronista jäi vähiten jälkeä paperiin, joten sitä varmaan itse käyttäisin.

Sitten sitä kivaa yhteenvetoa!

+ Pysyy kiinni ilman mitään kiinnityksiä

+ Paljon erilaista sisältöä mukana

+ Vaikka on vain kaksi rengasta, paperit pysyy sisällä erittäin nätisti

+ Irroitettavat kulmat

+ Paljon tilaa kirjoittaa

– Ohut paperi

– Ensiaukeama ei mikään hienoimman näköinen. Kaipaa vähän hienosäätöä.

Kumminkin! Kaksi erittäin hienoa uutta kalenteria Ajastolta ja molemmat ovat hyvin erilaisia, mikä on vain hyvä asia, koska jokaiselle on aina jotain. Oletteko te hankkimassa toisen näistä?

 • Heidi

Comments

 1. Ovatpa Ajastolla kehitelleet kivat uutuudet. Itse olen Ajaston kalenteria käyttänyt vuodesta 1990. Kesko jakoi tuolloin työntekijöilleen vuosittain kalenterit. Joskin siirryin liittoon liittymisen jälkeen käyttämään HRHLn (jota ei enää ole, kun on PAM) tarjoamaa kalenteria. Tosin myös Hörhölän kalenteri oli mallia Ajasto. Olen aina pitänyt näiden kalenterien helppokäyttöisyydestä ja ennen sairaanhoitajahommia kellonajatkin natsasivat suhteellisen hyvin. Koitin katsella sivuja ja aukeamia, sillä silmällä, josko jotakin kehittämisen varaa keksisin. Kovin mielelläni näkisin ajastolta myös viikkoaukeamat, josta olisi jätettu kellonajat ja viivoitus pois päiviltä, vaikka päivät olisivatkin omissa laatikoissaan ja kaikki muu Ajaston kalentereista löytyvä informaation säilyttäisi paikkansa, myös se kiva kuriositeettinumero (monesko pv ja montako jälellä). Repäisykulma on myös mielestäni säilytettävä ominaisuus. Vertikaalista viikkonäkymää muuttaisin sen verran, että jokaiselle päivälle olisi oma sarakkeensa ja kahdeksantena sarakkeena olisi muistiinpanosarake/tyhjä laatikko. Edeltävä/kuluva/2 seuraavaa kuukautta voisi olla sivusuunnassa venytettyinä sivun alalaidassa ja kaksi per sivu; aukeaman vasemman puolisen sivun alalaidassa olisi siis edellinen ja kuluva kk; oikean puolisen sivun alalaidassa olisi siis ne kaksi seuraavaa kuukautta. ”Träkkerisivuja” voisi olla mielestäni useampikin kuin yksi, jotta useamman asian toteutumista olisi helpompaa seurata. Oilipa ihana tilaisuus teillä päästä tutustumaan ja ”koeponnistamaan” uusia tulokkaita. Molempaisetkin kiinnostavat, mutta kyllä nyt taitaa olla niin että yksi nahkakantinen ulkomainen on sydämeni vienyt. Mielelläni soisin Ajastolle vielä mahdollusuuden palata elämäni kalenteriksi, tästä postaus ei kuitenkaan vielä vakuuttanut minua riittävästi.

 2. Ne numerot nimipäivien vieressä on päivänumerot. Monesko vuoden päivä menossa ja monta jäljellä. Näin ainakin oletan, ku en tuosta kuvasta kunnolla näe.

 3. Tuosta Assistentista olen pitkään haaveillut, työni puolesta ja muutenkin. En saanut sitä taaskaan hankituksi vaan tyydyin peruskalenteriin, mikä saattaa olla virhe. Assistentti olisi hyvä palavereissa juostessa, kun kalenteri ja muistiinpanot kulkisivat samassa paketissa ja lisäsivuja olisi helppo lisätä väliin. Kuinka monesti sitä joutuukaan sihteeriksi ja kirjoittamaan muistion muille osanottajille! Isoon taskuun mahtuisivat hakemukset, kuitit ynnä muut tärkeät hoidettavat asiat ja pieniin taskuihin mm. käyntikortit. Lisäetuna paikka kynälle ja viivain, joten mukana on kaikki mitä tarvitaan vaikka palavereja olisi monta päivässä, eikä tavarat tipu käytävien lattioille.

  Ymmärrettävästi kaikilla ei ole samanlaiset kalenterijärjestelmän tarpeet, mutta erilaisille sihteereille Assistentti on juuri sitä mitä tarvitaan.

  • Sihteerille/kokoustyöläiselle tämä sopisi kyllä niin täydellisesti! Siihen tarkoitukseen varmasti tehtykin. Suosittelen tälläisen hankkimaan, sillä hintalaatusuhde on erittäin hyvä. Noin 40€ saa paljon erilaisia sisälmyksiä mukaan ja kuten sanoit, erittäin helppo lisätä tavaraa. Suosittelen! Jos olisin sihteeri, ostaisin varmaan itsekin tämän ja pitäisin toista kalenteria kaikelle muulle.

   – Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *