DIY Avaimenperä/plannerkoru

Tänään näytän teille miten tehdä suloisen tupsun koristamaan planneriasi tai vaikka avaimenperäksi!
Olen huomannut että nämä ”tasselit” on aika suosittuja kalenterimaailmassa, taitavat ne olla suosittuja muuallakin. Hintaskaala on myös laaja. Itsetehtynä näistä kuitenkin saa juuri oman näköisiä ja edullisesti vielä! Jos et kuitenkaan tiedä miten, tässä pieni ohje. Kaikki mitä tarvitset on sakset, erilaisia nyöriä ja nauhoja sekä avaimenperä (toki voi kiinnittää jollain muullakin tavalla). Itse käytin langat silitysraudan alla ettei ne sojota jokapuolelle ja ovat näin ollen hieman helpompia käsitellä.

Ensimmäinen vaihe on helpoin. Leikkaa narut ja nyörit sopivan mittaisiksi (itse tein 17-19cm) ja tee pätkistä siisti nippu.

Kun olet leikannut kaikki nauhat mitä tarvitset, sujauta ne avainrenkaan läpi puoleenväliin ja taita ne. Nyt näet minkä kokoinen tupsusta on tulossa ja pystyt vielä lisäilemään nauhoja jos koko ei mielytä silmää tai vaikka lyhentämään niitä.

Seuraava on omasta mielestä hankalin ja ärsyttävin osuus; ensimmäisen solmun saaminen paikoilleen..
Kuten näette, teippasin koko nipun washilla pöytään kiinni, niin että sain molemmat kädet vapaaksi ja ettei tupsu leviä käsittelyssä. Sitten vaan solmujen tekoon, kahden ensimmäisen solmun aikana somittelin hiukan nauhoja että ne asettuvat tiukasti ja kauniisti.

Kun solmut on tehty, tasseli on valmis! Voit vielä lisätä jonkun rusetin tai jotain muuta koristetta solmun päälle kohdalle.
Nyt sinulla on ihana tupsu avaimenperä tai plannerkoru!

– Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *