DIY pieni kalenteritasku

Heippa vaan ihanat plannerharrastelijat! Täällä kirjoittelee Laura, moi vaan! Heidi pyysi mua tekemään postauksen mun kalenteritaskusta joka on vilahdellut ainakin instassa. Toivottavasti tykkäätte ja innostutte tekemään omia taskuja omiin plannereihinne!

Tarvitset nämä

IMG_9928t

Ja sitten hommiin!

Ota plannerisi välilehti jolla saat mitattua leveyden. Tämä tasku tuli personalkokoiseen KikkiK planneriin johon 12×12″ paperi on ihan täydellinen pituudeltaan. Isompaan tasku tehdään vähän eri tavalla, diy tulossa tästä lähitulevaisuudessa. Itse tykkään mitata leveyden millin tai kaksi pienemmäksi kuin välilehti on.

IMG_9929

Mittaaminen sujuu kahdella tavalla. Kynällä ja viivottimella tai scoring boardin avulla. Itse tykkään tosta laudasta ihan hirmu paljon! Nopeuttaa hommia eikä kynänjälkiä tarvitse kumitella pois.

IMG_9933IMG_9934

Sitten vaan leikkaamaan ja lopputuloksen pitäisi näyttää tältä:

IMG_9942

Mittaa sitten paperin korkeus, tässäkin suosin millin tai kaksi pienempää kuin välilehti, ja taita paperi kaksinkerroin. Nyt pitäisi olla pala joka näyttää tältä:

IMG_9946

Voit jättää taskun tuollaiseksi, mutta mä tykkään leikata paperia vähän vinoon, jolloin taskuun on helpompi laittaa tavaraa tai ottaa pois. Silloin taskun etuosa näyttää tältä:

IMG_9947

Taskun kiinnittämiseen käytän kahta vaihtoehtoa. Kolmas on liima, mutta koska tämä tasku on niin kovin pieni, liima saattaisi viedä liikaa tilaa. Vaihtoehdot joita suosin, on kapea kaksipuoleinen teippi joka menee taskun sisäpuolelle tai washiteippi joka tulee taskun ulkopuolelle. Tässä taskussa käytin kaksipuoleista teippiä kuten näkyy.

IMG_9948

Kun tasku on valmis, rei’itä reiät joko 6 reikäisellä reikäimellä tai yksireikäisellä reikäimellä. Piirrä lyijykynällä reikien paikat välilehteä apuna käyttäen ja paina reiät yksitellen. Pyöristä yläkulma halutessasi. Valmis tasku näyttää tältä:

IMG_9951t

Sitten vain tasku paikoilleen ja täyttämään sitä tarroilla, korteilla, kuiteilla, paperilapuilla, washiteippi sampleilla, millä vaan!

IMG_9952

Signature1

Comments

 1. Hi! One Quick question =) Where is it possible to find the ring mechanism alone? To be able to make the planner as well?

  Thank you very much!
  Irene

  • Yes, it is possible to find.
   One place to look for ring mechanism is AliExpress or eBay; search with ”ring binder mechanism” tai ”ring binder rings”.

   -Satu/PLF

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *