DIY Traveler’s Notebook dashboard

Tämä nopea ja helppo DIY dashboard antaa lukemattomat mahdollisuudet muuttaa plannerisi ilmettä… Vaikka joka päivä!

kansi

Tarvitset:

– sellofaanipussukoita
– laminointitaskuja sekä laminointikoneen
– skräppipaperia/ valokuvia/ lehtileikkeen
– sakset/ paperileikkurin

Näistä on myös apua, mutta ne eivät ole välttämättömiä
– kulmanpyöristäjä
– pieni reikälävistäjä

pussukka

Ennen kuin hankit sellofaanipussukoita, mittaa omien vihkojesi koko tarkasti. Pussukoiden tulisi olla n. 0,5cm leveämpiä ja korkeampia kuin vihot. Jos pussukkasi ovat huomattavasti suurempia kuin vihkosi, lisää leikatessasi niitä oikeaan kokoon ”saumavaraa” n. 0,5cm leveyteen ja n. 0,5cm korkeuteen. Ei ole väliä jääkö pussukoihin aukinaisia reunoja tai pohjaa, laminointi sulkee ne.

Asettele leikatut pussukat laminointitaskun sisään vierekkäin. Riippuen siitä, kuinka monta vihkoa haluat dashboardin väliin mahtuvan, jätä taskujen väliin rako. Itse laitan vain yhden vihon ja jätin n. 0,4cm väliä. Laita tasku laminointikoneen läpi varoen, että pussukat pysyvät paikallaan.

HUOM! Olethan varovainen laminoidessasi ja seuraat oman koneesi ohjeistusta.

leikkaus

 

KÄÄK! Kaikki on laminoitunut kiinni, missä taskut on??
Nou hätä. Leikkaa nyt taskujen ympäriltä jättäen n. 0,3cm ”saumavaraa” pussukoiden reunoille ja pohjaan. Yläosasta leikkaa hieman pussukoiden päältä, näin ne aukeavat taskuiksi.

valmistaskuauki

Sellofaanipussi jää siis vain ulkopuoleltaan kiinni laminointitaskuun muodostaen näin laminoidun taskun. On siis tärkeää jättää leikatessa ”saumavarat”, jotta taskut pysyvät kiinni. Tässä kohtaa voit myös halutetaasi pyöristää dashboardisi reunat. Itse pyöristän aina, sillä laminointi tekee reunoista todella terävät. Kaikki kulmanpyöristäjät eivät jaksa leikata laminointitaskua, joten suosittelen käyttämään saksia jos et ole varma asiasta.

kumpsut
Dashboardiin kannattaa tehdä pienet aukot kuminauhoja varten, jotta se istuu paremmin paikalleen. Itse käytin Fiskarsin pientä reikäpunchia, mutta tämän vaiheen voi tehdä ihan vain saksillakin. Dashboard on valmis ja paras osuus voi alkaa!

valmisdashb

valmiit

 

VINKKI!

Samalla tavalla voit tehdä dashboardin myös rengasplanneriin. Tee vain yksi tasku ja jätä toiseen reunaan leikatessasi noin 1,5cm varaa reikiä varten.

Taksuja voi tehdä myös paperipusseja käyttäen!

 

Mahtavaa vuotta 2017 kaikille!

– Ammi

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *