Aloituspakkaus kalenterin tuunaajille

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Scotch:n lumoavien tonttujen kanssa.

Meillä kaikilla on niitä ystäviä, jotka ihastelevat kauniita plannereitamme ja ovat kiinnostuneita tästä hieman erikoisesta harrastuksesta, mutta eivät kuitenkaan itse ole uskaltautuneet tuunaamaan kalenterinsa sivuja. Jouluna on hyvä hetki ilahduttaa juuri tätä ystävää ja auttaa hänen luovuuden puhkeamisessa kukkaan. Hanki hänelle joululahjaksi kalenterin tuunajaan aloituspakkaus! Olemme keränneet tähän postaukseen tuunaajalle oleellisimpia tarvikkeita, joista voit poimia budjettiisi sopivat vaihtoehdot.

Ensimmäinen asia, jonka uusi tuunaaja tarvitsee, on tietenkin oma kalenteri! Tarkoitukseen soveltuu mikä tahansa kalenteri. Voit esimerkiksi tutkia lähimmän kirjakaupan valikoimaa, tai jos tiedät lahjansaajan ilahtuvan kunnon plannerista, voit panostaa sellaiseen.  Suosittelemme esimerkiksi Ajaston Timex-plannereita ja Priman ihania planner-uutuuksia. Jos taas uskot ystäväsi innostuvan enemmän bullet journalista, voit panostaa laadukkaaseen muistikirjaan.

prima_planner_scotch_tape
Prima Frank Garcia planner

Tuunaajan tärkein väline on kynä. Suosittelemme panostamaan ainakin yhteen laadukkaaseen kynään, joka kirjoittaa tasaisen kaunista jälkeä. Valitessa on olennaista myös ottaa huomioon käyttötarkoitus. Kalenteriin kuin kalenteriin sopii Pilotin poispyyhittävä Frixion, joka onkin monen suosikki. Perinteinen kuulakärkikynä on toinen varma valinta. Jos tiedät lahjansaajan käyttävän washiteippiä, on hyvä hankkia kynä, joka kirjoittaa washiteipin päälle. Tähän tarkoitukseen suosittelemme Pilotin Twin Marker -tussia.

kalenteri_kynät
Pilot Twin Marker, Pentel Energel, Frixion extra fine, Pengems-kuulakärkikynä

Kynien lisäksi hyvä liima on oiva lisä tuunaajan työkalupakkiin. Puikkoliima ei imeydy paperiin ja matkakokoinen puikko kulkee näppärästi mukana.

kalenteri_liima
Priman Planner Glue Pen on kompaktin kokonsa puolesta kelpo valinta.

Washiteipit ovat takuuvarma hankinta, ja joidenkin mukaan niitä ei voi koskaan olla liikaa. Washilla saa pienellä vaivalla sivusta kuin sivusta koristellun näköisen, ja ne ovat muutenkin todella monikäyttöisiä. Washiteippien suosion kasvun myötä niitä löytyy nykyään lähes mistä vaan, jopa päivittäistavarakauppojen paperi- ja askartelutarvikeosastolta. Kannattaa kurkata myös Teippitarhan valikoima, josta löydät lukuisia ihania teippejä.

img_0390

Tarrat ovat toinen aloittelijalle helppo tapa tuunata kalenteria. Niitä löytää kaikista kirjakaupoista, mutta jos haluat erityisesti kalenterin tuunaukseen tarkoitettuja tarroja, kurkkaa sivu suomalaisista verkkokaupoista. Suomalaisilla askartelukaupoilla on paljon erilaisia kauniita tarroja valikoimissaan.

planner_kalenteri_tarrat
MAMBI:n Happy Planner -tarroja, Jim Holtz:n tekstitarroja, Carpe Diem:n Posh-tarroja

Erilaiset klemmarit tulevat usein tuunaajille tarpeen. Niillä voi esimerkiksi liittää sivuille leffalippuja tai kortteja, piilottaa sivuja liittämällä ne yhteen tai vain merkitä paikan kalenterissa. Klemmareita kannattaa etsiä esimerkiksi Flying Tigereista ja kirjakaupoista.

img_0386

Ihanista leikekuvista (die cuts) saa kaunistusta niin kalenterin sivuille kuin itse planneriinkin. Niitä voi tietysti liimailla kalenteriaukeamille, mutta jos leikekuvan takapuolelle kiinnittää kuumaliimalla klemmarin, sen voi laittaa myös plannerin taskuun koristeeksi!  Leikekuvia myyvät pääasiassa askartelukaupat, mutta joskus niitä saattaa löytyä myös isompien markettien askarteluosastoilta.

leikekuvat_die_cuts_kalenteri
Simple Stories Classic Christmas die cuts, Jillibean Soup Pea Pod Park die cuts

Jos haluat todella yllättää tuunaajan, voit hankkia tälle Project Lifen value pack -korttipakkauksen. Näillä journaling-korteilla tuunaaja saa kalenteriinsa kaunistusta pitkäksi aikaa. Ne voi kiinnittää klemmarilla tai reunasta teipillä sivuille, jolloin kortin takapuolelle voi kirjoittaa esimerkiksi pienen listan, mielenkiintoisen lainauksen tai ihanan muiston. Pakkaukset sisältävät myös yllä mainittuja leikekuvia. Project Life -kortteja myyvät mm. Dekorette ja Paperinauha.

project_life_kortit

Siinä muutama idea! Sitten vain kaikki kauniiseen (vaikkapa washiteipillä koristeltuun) pakettiin ja joulupukin matkaan!

scotchgift_kalenteri_lahja

Jos kaipaat lisää lahjaideoita, kannattaa YouTubesta kurkata vaikkapa tämä Planner Starter Kit -video ja Belinda Selenen ihana Planner supplies haul eli esittelyvideo hänen löytämistään plannertarvikkeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *