Kuinka tehdä plannerista omannäköinen top 3

Tiedättekö sen tunteen kun sen ensimmäisen plannerin saa käsiinsä, se näyttää usein tyhjältä, värittömältä ja niin epäomalta. Mulla oli tää ongelma ainakin pidemmän aikaa, kun en tiennyt mistä aloittaa ja mitä haluan tehdä. Joten! Tässä olis mun top 3 vinkit, joiden avulla olen saanut plannerista just niin mun näkösen, kun pystyy.
Tietenkin kaikille toimii eriasiat ja erilaisten plannereiden/kalentereiden kanssa toimii erilaiset jutut, mutta ehkä näistä vinkeistä voi olla sinulle kuitenkin hyötyä.

Sivut

Kalenterisivut

Sivut on ehdottomasti tärkein asia mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Mistä vaan sivuista saa usein ainakin jonkin verran  omannäköiset, mutta mitä jos se ei siltikään toimi? Mitä jos pystysuorassa olevat onkin ne oikeasti omat? Vai sittenkin vaakasuora? Tätä ei löydä muutakuin kokeilemalla. Suosittelen printtailemaan erilaisia sivuja ja testailemaan mahdollisimman montaa erilaista tyyliä, koska niitä löytyy ihan laidasta laitaan. Päivä aukeamalla tai sivulla, viikko yhdellä sivulla ja toisella ruutupaperia? Viikko kahdella aukeamalla? Lista jatkuu vaan.. Myös eri värejä kannattaa kokeilla! Esimerkiksi mustat sivut pastellin värisillä kynillä näyttää todella tyylikkäältä.

Välilehdet ja sisusta

Kalenterivälilehdet

Päätös siitä, mitä haluaa pitää plannerin sisällä voi olla yksi murheenkryyni. Tässä kohtaa kannattaa lähteä pohtimaan sitä, mitä oikeasti tarvitset mukaasi aina, ettei planneristasi tule pientä paksukaista. Jaotella välilehdet sitten tarpeittesi mukaisesti. Välilehtiä tulee usein plannerin mukana noin 4-6kpl, mutta jos haluat enemmän persoonalliset niin voit helposti koristella ne, ostaa Etsystä ihan täysin uudet tai tehdä vaikka itse paperista!

Kaikki muu

Kalenterin etusivu

Tässä osioissa huomaan eniten eroja. Jotkut eivät halua ollenkaan paperi clipsejä taskuihin, mutta itse rakastan täyttää taskut kaikella koristeellisella, koska muuten ne huutaisivat tyhjyyttä. Joillakin etusivu on täytetty post-it lapuilla ja joillakin on vain yksinkertainen dashboardi, se tästä tekeekin ihanaa, koska on niin monta erilaista tyyliä ja jokainen on juuri omalla tavallaan kaunis. Olen nähnyt upeita luomuksia jossa on tehty sanomalehdistä leikatuilla leikkeillä välisivut, itse piirrettyjä kalenteriviikkoja, maalattuja dashboardeja, neulottuja paper clipsejä.. Lista vaan jatkuu ja jatkuu, niin pitkälle kun on tekijöitäkin. Joten kun alat koristelemaan kalenteriasi omannäköiseksi, älä unohda kuka olet. Tee mitä osaat, opettele uusi juttu ja etsi inspiraatiota. Kokeile jotain mitä et olisi ikinä kuvitellut käyttäväsi ja saatat yllättyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *