Miten tullaat?

Lähiaikoina on ollut paljon kyselyä ja puheensorinaa siitä, että miten se tullaus menikään? Kun tilaat Euroopan ulkopuolelta, niin joudut maksamaan tilauksen loppusummasta 24%, jos summa ylittää 22€. Alkuun ensimmäiset kerrat saattaa olla todella hankalia, mutta pikkuhiljaa siihen alkaa tottumaan kun paketteja sataa ovesta sisään!

Kun saat postin seurantakoodille tekstin ”Lähetys on saapunut tullivarastoon. Teillä on saapumispäivästä lukien 20 päivää aikaa hoitaa tulliselvitys” voit tullata tai odottaa, että kirje tipahtaa postilaatikosta.

Mene tulli.fi sivuille ja valitse ”Tee tulliselvitys netissä”. Sieltä alhaalta sitten yksityishenkilö ja tunnistaudu palveluun joko mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Tullipalvelu kysyy hyväksytkö ehdot, jos hyväksyt, paina kyllä.

Tullaus 1.png

Itse en ole ikinä saanut tuota rahtitullausta ja näytän nyt postitullauksen. Täytä tarvittavat tiedot, saapumistunnus on sama kuin seurantatunnus. Voit laittaa saapumispäiväksi sen, milloin seuranta näyttää tullivarastoon saapumisen.

Tullaus 2

Tullaus 3

Seuraavaksi täytetään yhteystietoja ja tavaran lähettäjä! Niissä en osaa auttaa, koska jokaisella se on eri.

Tullaus 4.png

Tulli kysyy seuraavaksi mikä tavara on. Listaa tullin numeroista on tulossa tulevaisuudessa! Nyt olen tullaamassa kyniä, joten menin kohtaan Sekalaiset ja sieltä Kuulakärkikynä, jossa on patruuna. Jos et löydä valikoista haluamaasi, kannattaa soittaa Tulliin.

Sitten vain tietoja täyttämään! Tässä vaiheessa voit myös tullata seuraavan tavaran. Tämän jälkeen tulli kysyy onko kaikki ok, jos on, seuraavaa vain ja sitten laita liite ostotapahtumasta. Kuitti, tilausvahvistus tai mikä vain, missä näkyy hinnat.

Tullaus 5

Tullaus 6.png

Liitteiden laittamisen jälkeen, lähetä ilmoitus tulliin. Tämän jälkeen pitäisi suoraan päästä tarkistamaan tiedot. Jos kaikki on kunnossa, paina seuraavaa niin kauan, että pääset valitsemaan pankin ja maksamaan tullauksen. Jos tulee jotain ongelmaa, tulli laittaa sinulle sähköpostia.

Näyttökuva 2016-04-25 kello 13.17.20

Maksun jälkeen pääsetkin odottamaan, että posti tuo paketin!

1760776898204616060416

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *