Periscope, mikä se on?

Olettekin varmaan jo huomanneet tälläisen ilmiön kun Periscope nimeltään? Ainakin kuulleet siitä jossain muodossa.

Periscope on hauska ja myös käytännöllinen live videoiden lähetys sovellus, joka on saatavilla iOS:lle ja Androidille. Ennen kuin Periscope edes julkaistiin, Twitter osti sen 100 miljoonalla dollarilla!

Voit luoda Periscope-tilin Twitter-tunnuksillasi (Twitter käyttäjänimelläsi) tai puhelinnumerollasi (ja valitsemallasi käyttäjänimellä). Mikäli käytät Twitter-tunnuksiasi, voit lähetystä aloittaessasi laittaa Twitteriin ilmoituksen alkavasta scopesta.

Kun käynnistät sovelluksen, tulet ”koti” välilehdelle (tvn kuva). Tässä näet, jos joku seuratuistasi on LIVE-tilassa sekä viimeisimmät scopet niiltä henkilöiltä joita seuraat. Scopen kohdassa oikealla näkyy kuinka monta tuntia sitten lähetys on tehty. Replayt, eli uusinnat, ovat katsottavissa 24 tuntia kunnes ne katoavat.

IMG_3229

Mikäli katsot scopea LIVEnä, voit kommentoida lähetyksen aikana (replayssä ei mahdollista) sekä lähettää videon tekijälle sydämiä. Kommentoida voit ruudun alalaidassa olevan ”sano jotain” kentän kautta, kirjoita vain kommenttisi kenttään ja paina ”lähetä” nappia. Jos haluat perua kommentin (ennen lähettämistä), voit painaa ruksia ja kirjoittamasi teksti häviää. Sydämiä saat näpyttämällä ruutua. Sydämiesi värin päättää sovellus sattumanvaraisesti, tähän et siis voi vaikuttaa. Aika ajoin Periscope lisää kausittaisia sydämiä, jotka voivat olla esimerkiksi lumihiutaleita tai ilmapalloja. Nämä saadaan lisäämällä erityinen # lähetyksen nimeen. (#birthday:llä saadaan ilmapalloja).  Videon lähettäjän saamat sydämet näkyvät hänen profiilissaan nimen ja infon alla.

Voit vastata muille kommentoijille napauttamalla ruudulla näkyvää kommenttia ja valitsemalla ”vastaa”. Samalla tapaa voit myös katsoa kommentoijan profiilia sekä estää käyttäjän.

Seuraavalla välilehdellä (maapallon kuva) on kartta, jossa punaisin ympyröin on merkitty kaikki LIVE-tilassa olevat ihmiset. Näitä ympyröitä napauttamalla näet listan lähettäjistä (lähettäjän nimen, scopen nimen, paikan sekä katsojien määrän). Painamalla mitä tahansa lähetystä, pääset lähetykseen katsojaksi. Siniset ympyrät ovat juuri päättyneitä lähetyksiä.

Kolmannella välilehdellä oikealta pääset tekemään oman lähetyksesi. Kirjoita scopen nimi ja paina ”aloita lähetys” nappia ja olet LIVEnä. Voit myös ennen lähetyksen aloittamista valita;

  1. haluatko paikkatietoja näkyviin
  2. haluatko lähetyksen yksityiseksi (voit kutsua vain tiettyjä käyttäjiä, mutta tällöin teidän täytyy molempien seurata toisianne)
  3. mikäli haluat, että vain seuraamasi käyttäjät voivat keskustella lähetyksessäsi
  4. mikäli haluat jakaa scopen Twitterissä.

IMG_3225-1
Viimeisellä välilehdellä Periscope ehdottaa sinulle käyttäjiä seurattaviksi, vasemmasta ylänurkasta (suurennuslasin kuva) pääset etsimään käyttäjiä ja oikeasta ylänurkasta (ukkelin kuva) pääset omaan profiiliisi.

Omassa profiilissasi voit halutessasi lisätä nimesi ja pienen infon itsestäsi, voit katsoa seuraamiesi ja sinua seuraavien käyttäjien listaa, estetyt henkilöt sekä lähettämäsi lähetykset.

Kun ryhdyt seuraamaan käyttäjiä, voit valita, haluatko Periscopen lähettävän ilmoituksia, kun tämä ko. käyttäjä on LIVEnä, sekä myös kun hän kutsuu sinut katsomaan jonkun muun käyttäjän lähetystä.

IMG_3222

 

Tule rohkeasti mukaan Periscopen ihmeelliseen maailmaan! Jos et itse halua lähettää, on myös muiden videoiden katsominen mukavaa. Planner Lovers Finlandin Periscopen löydät @PlannerLoversFinland

 

-Tinja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *