Plannerween 30.9-2.10.2016


Kaikki alkoi jonkun pienestä harmittomasta heitosta whatsapp-keskustelussa. ”Olis kiva tehdä joku yhteinen mökkireissu!” Lopputulos oli elämäni parhaimpia viikonloppuja.

Perjantai aamu alkoi 4.00 hyvin väsyneissä tunnelmissa, tunnin ajomatka kohti Turun linja-autoasemaa. Ehdin pienet torkut ottaa kunnes ensimmäinen plannerystävä Sari liittyi seuraani Loimaalta. Ennen kuin huomasimmekaan olimme keskustelun siivittämänä matkustaneet jo Tampereelle asti. Odotimme innokkaana Viivin nousemista bussiin. Minun ja Sarin suureksi yllätykseksi bussiin nousikin ensin Ammi ja Viivi vanavedessä. Siitähän suuri riemu syntyi ja viikonlopun tunnelma alkoi nousta korkeaksi.

img-20161003-wa0021

Jyväskylässä vastassa olivat Sara sekä Elina. Oli sydäntä lämmittävää nähdä heidän reaktionsa Ammin mukaan pääsemiseen. Kävimme yhdessä syömässä Elinan suosittelemassa Submarine-lounaskahvilassa. Viikonlopun herkuttelu alkoi makuhermoja hivelevästi lämpimällä tonnikalapaninilla sekä vuohenjuustosalaatilla. Ruuan jälkeen teimme Viivin vinkkaamana pienen mutkan H&M-liikkeeseen. Melkein jokaiselle tarttui mukaan Plannerweeniin sopiva plannerpussukaksi täydellinen Yksisarvinen-meikkilaukku.

img_20161012_084224

Omziin liittyi seuraamme H&M:ssa ja sai seurata varmasti hassunkurista vouhotustamme kyseisistä meikkilaukuista. Seuraavaksi oli vuorossa ruokaostokset kahdesta eri kaupasta, ja tässä vaiheessa oli aika jakautua, sillä osa Plannerween-porukasta saapui suoraan mökille. Auto kattoa myöten täyteen pakattuna suuntasimme kohti Riihivuorta. Paikalla olivat jo Mia, Kaarina ja Heidi (Heidejä reissussa mukana oli peräti 3). Mökin olohuoneessa oli valtavan pitkä hirsinen pirttikalusto, joka toimi pääpisteenä koko reissun ajan.

img-20161008-wa0014
Viivi laukkuvahtina kauppareissulla

img-20160930-wa0017

Mökki oli valtava hirsimökki upeissa maisemissa Riihivuoren huipulla.

maisema

img-20160930-wa0026

Loput Plannerween-porukasta tulivat omalla ajallaan ripotellen ja viimeisiä mökkivieraita odoteltiin innokkaina kuistilla vielä puolen yön aikaan. Omziin oli tuonut kaikkien iloksi Chic Company -kaupastaan tuotteita mukanaan ja illalla takkahuoneessa oli täysi tohina tuotteiden ympärillä.

Muutaman tunnin yöunien jälkeen aamu valkeni aivan liian pian, mutta silti heräsin viimeisten joukossa. Kahvin tuoksun siivittelemänä löysin tieni yläkertaan, jossa suurinosa olikin jo pirteänä aloittamassa päivää. Edellisillan ostosten parissa olikin mukava aloittaa askartelut. Otin mukaan vain välttämättömimmät plannertarvikkeet ja ikäväkseni huomasin heti paikan päällä, että olin alivarustautunut.

Ammi keksi jo ennen reissua haluavansa tehdä muistovihkon, johon jokainen voi kirjottaa tai askarrella jonkun muiston. Idea oli mitä loistavin ja jokainen halusi oman. 14 muistovihon täyttäminen askarrellen kuitenkin vaati sen verran aikaa kaiken muun aktiviteetin ohella, että kuuluisa planner stash -kuva unohtui ottaa.

img-20161001-wa0050
Jokainen merkkasi oman kuppinsa washilla tiskimäärän vähentämiseksi.

 

20161001_135939
Lauantain brunssipöytä

Illalla herkuteltiin tortilloita, pelattiin ratkiriemukasta Aliasta, joka ei jäänyt naapurimökkeilijöiltäkään huomaamatta sekä pukeuduttiin Plannerweeniä varten. Reissusta ei naurua puuttunut ja kaiken herkuttelun ohella tuli harrastettua hyötyliikuntaa vatsalihaksia treenaten. En muista ikinä nauraneeni näin paljon yhden viikonlopun aikana.

plannerween

Sunnuntaina ei voinut välttyä kyyneliltä ja tunnelma oli käsinkosketeltava siitä haikeudesta, joka jää kun jotain näin kivaa ja upeaa jää taakseen.  En ehtinyt edes kotiin saakka kun seuraavaa reissua ruvettiin jo pohtimaan innokkaasti. Ihania muistoja, upeita ystäviä, uudenlainen perhe sekä mahdollisesti muutama lisävuosi naurun määrästä johtuen, ne minä vein mukanani kotiin tuolta reissulta. Ensi vuonna uudestaan!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *