DIY Shaker dashboard

Ryhmäläisten inspiroimana innostuin tekemään shaker dashboardeja planneriini. Tuo shaker dashboard on oikea sanahirviö, jolle ei löydy ihan täysin suomenkielen vastinetta, mutta sanotaan nyt vaikka että se on helistin välilehti. 🙂

Hankin jokin aikaa sitten tuon Fuse toolin ja tämä olikin oiva tilaisuus kokeilla hieman miten tuo härpäke toimii. Vaikka näiden dashboardien tekemiseen on käytetty Fuse toolia, voi saman tehdä periaatteessa esim. ompelemalla ompelukoneella.
Fuse tool (We R Memory Keepers) on lämpöä käyttävä työkalu, jonka päässä on pyörivä rulla. Kolvin lämpö siirtyy rullaan ja rulla sulattaa muovin, näin voi tehdä esim. skräppialbumin muovitaskuihin pienempiä taskuja. Itse koen että Fuse toolin käytössä mielikuvistus on rajana. Työkalun käyttö vaatii hieman opettelua, mutta sitten kun oppii niin homma on aika helppoa. Kolvin lämpöä kannattaa kuitenkin varoa, sillä poltaa helposti itsensä tai sulattaa askartelupöydän pinnat. Itse suosittelen alustaksi esim. puista leikkuulautaa tai lämpöä kestävää lasilevyä. Fuse toolin oheistuotteissa on saatavilla tuotteelle tarkoitettuja alustoja.

IMG_0168

Taskun muovimateriaaliksi käy esim. arkistointiin tarkoitetut kansiomuovitaskut, joita saa vaikka ruokakaupasta. Itse käytin näissä sekä kansiomuovitaskuja että skräppialbumiin tarkoitettuja hieman paksumpia taskuja. Lopputulos on melko samankaltainen, skräppialbumitasku on ehkä käytännössä hieman tukevampi ja käyttöä kestävä. Sulatin taskun kolme reunaa kiinni Fuse toolin avulla (tämän voi siis tehdä myös ompelukoneella) ja lisäsin kaikenlaista kimaltavaa ja kauniin väristä härpäkettä taskun sisään. Parhaiten näissä toimii mielestäni läpikuultavat leikekuvat ja kaksipuoleisesta paperista leikatut kuviot. Myös paljetit ja hileet saa näissä kivasti hyötykäyttöön.
Lopuksi suljin taskun sulattamalla neljännen reunan ja tekemällä reiät toiselle pitkälle sivulle.

IMG_0169

IMG_0171

Reijät vahvistin vielä tuollaisilla reikien vahvistamiseen tarkoitetuilla tarroilla, koska etenkin noissa ohuemmissa kansiomuovitaskuissa reiät antavat helposti periksi. Mielestäni nuo tarrat tuovat myös viimeistellymmän ulkonäön dashboardiin.

IMG_0172

Ylläolevassa kuvassa on tuosta ohuemmasta muovitaskusta tehty shaker dashboard. Toimii ihan hyvin, eikä juurikaan ”lihota” planneria. Tämä kyseinen yksilö olisi ehkä kaivannut lisää kimalletta ja hileitä.

IMG_0173

Toinen onnistui ulkonäöllisesti hieman paremmin. Tässä taskussa materiaalina on skräppialbumitasku. Koska muovi on hieman paksumpaa dashboard täyttää planneria hieman enemmän. Toisaalta kuitenkin tukevuutensa ansioista tätä voisi käyttää välilehtenä, lisäämällä reunaan tabin teksteineen.

IMG_0174

Näiden taskujen tekemiseen aikaa ei mennyt kauaakaan, joten tämä on aika kiva tapa tuunata ja kaunistaa planneria. Suosittelen kokeilemaan!

 

_Satu_

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *