DIY: Jouluiset klemmarit

Tänään joulukalenterissa on taas DIY, jossa ohjeistamme ihania klemmareiden tekemistä.
Joulutunnelmaan pääsee mukavasti, kun täyttää taskut söpöydellä.

klemmarit_kalenteri_ohje

Erilaisten klemmareiden tekemiseen tarvitset:

  • Jouluista nauhaa (esim. marketin paketointitarvikeosastolta)
  • Klemmareita (ohjeessa käytetään isoja, mutta myös pienet käyvät)
  • Kuumaliimapistooli tai nopeasti kuivuvaa liimaa
  • Jouluisia leikekuvia

Aloitetaan helpoimmista, eli leikekuvaklemmareista.
Ohjeessa käytetty leikekuvat (Sinooperista) ovat paksua chipboard kartonkia, eikä niitä tarvitse vahvistaa että ne kestävät kovaakin käyttöä. Jos käytät ohuempia kuvia, kannattaa ne liimata kartongille, laminoida tai päällystää kontaktimuovilla.

klemmari_leikekuva_kalenteri_1

Liimaa klemmari kiinni kuvan taakse kuumaliimalla. Jos haluat vahvistaa kiinnitystä, laita kuumaliiman ja klemmarin päälle vielä pieni pala kartonkia tai paperia ”sinetiksi”. Kaikista näppärimmin tämän käy pienellä kuvio leikkurilla, joita saa esimerkiksi lähes mistä tahansa hyvin varustetusta kaupasta.

punch

klemmari

Tee näin kaikille valitsemillesi leikekuville ja sinulla hetkessä monta ihanaa, jouluista klemmaria.

joulu_klemmarit_kalenteri

Paketointinauhasta ja erilaisista nyöreistä saa myös hyvin helposti ihania klemmareita. Samalla tekniikalla voit tehdä monta erilaista ja voit käyttää yhdessä klemmarissa useampaa erilaista nauhaa päällekkäin.
Tähän klemmariin tarvitset siis nauhaa ja klemmarin.

klemmari_kalenteri_3

Aseta nauha klemmarin päälle, keskelle poikittain, varmista että klemmarin yksi kaari on ylhäällä (kts. kuva alla) ja kaksi kaarta, eli se puoli joka tulee kiinni paperiin, on alhaalla.

klemmari_kalenteri4

Käännä nauhan päät alakautta klemmarin kaaren sisälle ja ulos. Jos alla olevista kuvista on vaikea hahmottaa miten nauha pitää pujottaa, kurkkaa ohje videolta.

klemmari_kalenteri5

Käännä klemmari toisinpäin ja laita takapuolelle liimaa, siihen kohtaa jossa nauhat osuvat toisiinsa. Älä laita kuitenkaan liikaa, ettei liima tule näkyvin etupuolelta.

klemmari_kalenteri6

Halutessasi voit leikata nauhan päät viistoon. Vinkki: Jos nauha lähtee purkaantumaan helposti, voit sulattaa sitä kiinni sytyttimen  avulla. Ole kuitenkin varovainen!! Nauha palaa helposti, joten se kannattaa vetää liekin läpi nopeasti. Nauha myös nokeentuu liekissä, joten käytä liekin sinistä osaa, eli ihan liekin juuresta. Lasten ei pidä tehdä tätä itse, vaan pyytää apua aikuiselta.

klemmari_kalenteri

Klemmarisi on nyt valmis. Halutessasi voit kuitenkin lisätä siihen koristeita. Ohjeen klemmariin on liimattu kuumaliimalla pieni kulkunen.

klemmari_kalenteri7

Sitten rusettiklemmari, joka on näistä haastavin ja vaatii hieman sorminäppäryyttä. Älä siis luovuta, jos siitä ei heti tule täydellistä. Harjoitus tekee mestarin.
Leikkaa leveämmästä nauhasta kaksi saman pituista pätkää. Toisesta tulee rusetti, toisesta tulee rusetin nauha. Leikkaa ohuemmasta nauhasta lyhyt pätkä, tällä sidotaan rusetti kiinni ja kiinnitetään klemmariin.

rusetti_klemmari1

Mittaa toisesta leveämmästä nauhasta keskikohta. Liimaa nauhan päät keskikohtaan.

rusetti_klemmari2 rusetti_klemmari2

Leikkaa rusetinnauhat haluaamaasi muotoon. Ja liimaa taitettu rusetti osa rusetinnauhaosan päälle.

rusetti_klemmari

ruseti_klemmari5

Pujota ohut nauha klemmari kaaren läpi ja liimaa tällä nauhalla rusetti kiinni. Jos rusetti on kovin iso, voi hieman helpottaa kokoamista jos rypytät ensin rusetin liiman avulla keskeltä kiinni ja sen jälkeen liimaat vasta nauhan nauhan.

rusetti6

rusetti_klemmari7

Rusettiklemmari on nyt valmis!

Nyt sinulla on monta ihanaa klemmaria, joilla voit koristella plannerisi taskut jouluiseksi.

img_0415 joulu_planner_kalenteri_klemmari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *