Tee itse: Jouluinen shaker

Tänään joulukalenterin luukusta löytyy ohjeet ihanan joulushakerin tekemiseen. Shakerit eli ns. helistinkortit ovat ihana koriste kalenteriisi ja niitä on helppo tehdä vuoden ajan tai teeman mukaisesti. Aikaisemmin olemme blogissa kertoneet miten shakereitä voi tehdä fuse-toolin avulla, tällä kertaa teemme shakerin yksinkertaisemmin teipin avulla.

img_0358

Tarvikkeet:

  • Sakset tai paperileikkuri
  • Kaksipuoleista (kirkasta) teippiä (leveys alle 5mm.)
  • Paljetteja ja timantteja
  • Project Life -kortti tai esim. pala kuviokartongista
  • Muovitasku (kaikenlaiset muovitaskut käy, ohjeessa käytetty skräppialbumin muovitaskua)
  • Washi-teippiä

img_0359

Aloita leikkaamalla muovitasku oikean kokoiseksi. Muista jättää saumanvaraa teippejä varten ja toiseen reunaan tilaa planneriin kiinnitystä varten. Rengaskalenteriin kannattaa rei’itystä varten jättää varaa sentti, jos käytät shakeria esim. traveler’s notebookissa, ei rei’itysvaraa tarvitse, etenkin jos liimaan taskun suoraan vihkoon. Siisteimmän shakerin saat kun jätät taskuun yhden leikkaamattoman reunan, esim. yllä olevassa kuvassa kortti on muovitaskun sisällä niin, että kortin oikea reuna on taskun ”saumassa”.

img_0360

Laita kaksipuolesta teippiä muovitaskun sisäpuolelle aivan reunaan. Muista jättää yksi reuna auki, että saat täytteet sisälle! Teippiä voi laittaa useamman kerroksen, näin taskuun jää hieman ”ilmaa” ja paljetit liikkuvat paremmin. Muista laittaa teippiä aina koko sivun mittaisesti, muuten paljetit tippuvat taskusta.

img_0362

Laita kortti ja paljetit taskun sisälle. Halutessasi voit tehdä shakeristä myös kaksipuoleisen. Muista tässä tapauksessa lisätä teippikerroksia, sillä jos tasku on liian täynnä ja tiukka, paljetit eivät liiku.

img_0363

Sulje nyt avoin sauma kaksipuoleisella teipillä. Muovista ja teipistä riippuen teipit voivat irrota hyvin, taskua tarvitsee kuitenkin avata vain sen verran että teipin saa lähelle kortin reunaa. Laita teippiä taas koko sivulle, että tasku varmasti sulkeutuu.

img_0364

Kun olet sulkenut kaikki reunat, voit peittää kaksipuoleisen teipin näkyvistä teemaan sopivalla washiteipillä. Jos kiinnität kortin planneriin rei’ittämällä, vahvista washiteipillä myös se reuna johon reiät teet. Huonolaatuiset washit eivät pidä kiinni muovissa, joten tarkista että washi pysyy kiinni napakasti tai laita liimaa washin alle varmistamaan pysyvyyttä.

img_0365

Tadaa, shaker on valmis!
Tällä samalla tekniikalla voit tehdä shakereitä planneriisi myös koko sivun kokoiseksi dashboardiksi tai käyttää näitä vaikka itsetehtyihin kortteihin.

img_0366

PS. Taskun onnistuu sulkea kaksipuoleisen teipin sijasta myös ompelukoneella, tällöin kannattaa käyttää aika jäykkää muovia, että se liikkuu hyvin paininjalan alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *