Usein kysyttyä – osa 1

Halusimme toteuttaa Usein kysyttyä -postaussarjan, koska etenkin aloittelijoita kiinnostavat samat kysymykset. Tietoa on saatavilla paljon mutta kaiken sen löytämiseen saattaa kulua todella paljon aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa. Nämä postaukset pitävät sisällään paljon linkkejä muihin postauksiin ja nettisivuille.

Jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys, jätä kommenttia ja vastaamme mielellämme. Kokoamme näistä kysymyksistä blogipostauksia tulevaisuudessakin.

Mitä kaikki lyhenteet tarkoittavat?
Plannermaailmassa törmää lukuisiin lyhenteisiin, esim. CC, TN, ECLP, HP jne… Usein nämä ovat lyhenteitä englannin kielen sanoista. Yleisimmille lyhenteille löydät selityksen Planner -Suomi -Planner sanakirjastamme. Jos kuitenkin huomaat jonkun oleellisen sanakirjasta puuttuvan, jätä kysymys ryhmässä tai vaikka sähköpostilla.

Mistä voin ostaa plannerin, kalenterin tai bullet journal -muistikirjan?
Toivomme sinun suosivan suomalaista, listauksen kaupoista löydät sivuiltamme. Kaikki listatut kauppiaat ottavat mielellään vastaan tuotetoiveita, jos ei juuri haluaamaasi tällä hetkellä löydy. Tuote toiveita voit esittää suoraan kauppiaille tai kirjoittaa asiasta ryhmässä, sillä suurin osa kauppiasta ovat mukana ryhmässä.
Jos kuitenkin mieluummin ostat tuotteesi ulkomailta, kannattaa kurkata facebook ryhmästä löytyvä listaus verkkokaupoista.
Hyviä löytöjä voit tehdä myös kalenterikirppis-ryhmistä, aloita vaikka Kalenterikamat kiertoon -kirppikseltä.

Kannattaako ulkomailta tilata? Tuleeko ylimääräisiä kuluja?
Toisinaan ulkomailta kannattaa tilata, koska jotkut tuotteet ovat huomattavasti edullisempia tai valikoimassa on sellaisia tuotteita joita ei suomesta löydä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana postikulujen, tilauksen kokonaissumman ja valuuttakurssien kanssa, kaikki tuotteet eivät ole oikeasti niin edullisia kuin näyttää.
Euroopasta tilatessa postikulut ovat yleensä kohtuullisia eikä tulli ota välistä arvonlisäveroa tai tullimaksua. Muualta maailmasta tilattuihin tuotteisiin tulee maksettavaksi arvonlisävero, mahdolliset rahtikulut sekä tullimaksut. Lisää tietoa tullimaksuista löydät postauksestamme tullaamisesta sekä tullin sivuilta. Tulliselvitykseen tarvitset tullauskoodeja, kalentereihin liittyvät tullauskoodit löydät myös blogistamme.

Mistä löydän uudet kalenterisivut ja muuta sisältöä planneriin?
Plannereita myyvät kaupat myyvät yleensä myös sisältösivuja, vihkoja yms. kansien väliin. Kalenterituunaajat suosivat myös Pinterest sivustoa, koska sieltä löytyy paljon ilmaisia sivuja tulostettavaksi.

Voinko yhdistää eri tuotemerkkin sisältösivuja toisen tuotemerkin kansiin?
Kuuden renkaan ringbinder -malliset kalenterikannet ovat yleensä standardi kokoisia. Eri tuotemerkkien tuotteita pystyy siis yhdistelmään keskenään. Toki myös joitakin poikkeuksia on. Eri plannereiden yhteensopivuudesta löydät lisää blogistamme.

Mikä on bullet journal eli bujo ja miten sitä käytetään?
Bullet journal on loki-tyyppinen kalenteri, joka tehdään vihkoon tai muistikirjaan. Tarkempaa tietoa ja perehdytystä bujon käyttöön voi lukea postauksestamme Bullet journal -mikä se on?

Miten voin rei’ittää sivuja planneriin, kun minulla ei ole oikeanlaista rei’itintä?
Mikään planner ei välttämättä vaadi omaa reitintä vaikkakin se voi helpottaa elämää plannerin kanssa huomattavasti. Näppärin rei’ittämiseen on yhden reiän rei’ittäjä. Tämä toimii kaikkien plannereiden kanssa. Myös perinteinen kahden rei’iän rei’ittäjä toimii hyvin, kun poistat siitä muovisen pohjan.
Ohjeen Happy plannerin inserttien rei’ittämiseen yhden reiän rei’ittimellä havainnollistetaan hyvin tässä videossa.
Rengasmekanismilla toimivan kalenterin sivujen rei’ittämistä havainnollistetaan hyvin Anna Brim:n videossa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *