Halusimme toteuttaa Usein kysyttyä -postaussarjan, koska etenkin aloittelijoita kiinnostavat samat kysymykset. Tietoa on saatavilla paljon mutta kaiken sen löytämiseen saattaa kulua todella paljon aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa. Nämä postaukset pitävät sisällään paljon linkkejä muihin postauksiin ja nettisivuille.
Jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys, jätä kommenttia ja vastaamme mielellämme. Kokoamme näistä kysymyksistä blogipostauksia tulevaisuudessakin.
Mikä ero on kalenterilla ja plannerilla?
Yleisesti voisi sano että kalenteri on aina pelkkä kalenteri. Planner on järjestelmä, jossa usein on kalenteri mutta sisältää myös muuta ajankäytön hallintaan liittyviä asioita, listoja jne. Plannerissa ei välttämättä ole kuitenkaan aina kalenteria.
Millaiset kynät ovat hyviä?
Kynät ovat kalenterin tuunaajien suosikki puheenaihe. Kannattaa kurkata blogista Heidin kynäsuositukset.
Postauksessa manittujen kynien lisäksi harrastajat suosittelevat mm. Sakura Micron kuitukärkikyniä, Stabilon kuitukärkikyniä, Staedtlerin kuitukärkikyniä sekä Pilotin Frixion kyniä.
Miten tarrojen tulostaminen onnistuu? Mistä saa tarrapaperia?
Osa etsy-kauppiasta myyvät tarransa itse tulostettavina versiona (printables) ja Pinterestistä löytyy valtavasti ilmaisia tulostettavia tarroja. Tarrojen tulostaminen käy helpoimmin tarrataustaiselle paperille (kokoinainen arkki), PLF suosittelee Kärkkäiseltä löytyvää tarrapaperia, joka on hinta-laatusuhteeltaan todettu käytössä parhaaksi.
Etsy- kauppialla on oma ohjeensa tarrojen tulostamiseksi, jos ne vaativat jotain erityistä huomoita. Kannattaa siis olla tarkkana tuotekuvausten kanssa.
Pinterestistä tulostettavat tarrat ovat yleensä .pdf-muodossa ja ne on helppo tulostaa. Tarrojen koko vaihtelee toki alkuperäisen kuvan mukaan, mutta voit myös itse vaikuttaa kokooon esimerkiksi tulostamalla kaksi tarra-arkki yhdelle paperille.
Mitä liimaa kannattaa käyttää koristelussa?
Liima käyttöön vaikuttaa erityisesti se, minkä laatuinen paperi sinulla on käytössä. Paksumpi paperi kestää mitä liimaa tahansa, ohut paperi rypistyy hyvin nestepitoisista liimoista. Jos haluat takuuvarman liiman, suosittelemme liimarolleria. Sen lisäksi että liimausjälki on siistiä, se kulkee helposti mukana.
Liimapuikot ovat myös näppäriä mukana kuljetettavaksi ja siistejä käyttää. Erityisesti suosittelemme Priman Planner Glue Pen -liimaa, jota saat ainakin Paperinauhasta.
Jämäkämpää pitoa saat Tacky Glue liimalla, mutta se on hieman kosteampaa eikä kaikki paperilaadut kestä rypistymättä.
Mistä tiedän minkä kokoisia ovat eri plannerit ja kalenterit? Entäs Traveler’s notebookien sivujen koot?
Sivukokoja on paljon erilaisia ja tietoa on mahdotonta välillä löytää yhdestä ja samasta paikasta. Kannattaa kurkata blogista postaus plannereiden ulkoasusta ja koosta sekä plannereiden yhteensopivuudesta.
Tässä vielä muutama koko taulukko joista voi olla sinulle apua.

Yllä olevassa kuvassa koot kerrottu millimetereinä.
FILOFAX edustaa yleisimpiä kuuden renkaan mekanismilla varustettuja plannereita (esim. filofax, kikki.k, color crush, carpe diem), huomaa että eri merkeillä saattaa olla muutaman millimetrin eroja. Midori edustaa traveller’s notebookeja. Viimeinen mittataulukko on Moleskinen vihkoille, jotka ovat suosittuja esim Buller Journaleissa.
RENGASMEKANISMILLA TOIMIVAT PLANNERIT

Tässä vielä tarkempi koko taulukko kuuden renkaan mekanismin plannereiden sivujen koosta.
TRAVELER’S NOTEBOOK

Yllä olevassa kuvassa tyypillisimmät Traveler’s notebook koot. Mitat tuumissa.
Vastaa