Usein kysyttyä -osa 3

Halusimme toteuttaa Usein kysyttyä -postaussarjan, koska etenkin aloittelijoita kiinnostavat samat kysymykset. Tietoa on saatavilla paljon mutta kaiken sen löytämiseen saattaa kulua todella paljon aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa. Nämä postaukset pitävät sisällään paljon linkkejä muihin postauksiin ja nettisivuille.

Jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys, jätä kommenttia ja vastaamme mielellämme. Kokoamme näistä kysymyksistä blogipostauksia tulevaisuudessakin.

Miten kannattaa aloittaa kalenteriharrastus?

Suosittelemme aloittamaan kalenterin tuunaaminen sillä kalenterilla jonka omistat, heti alussa ei tarvitse eikä oikein kannatakaan lähteä ostamaan sitä hienointa planneria. Olemassa olevaan kalenteriin voit kokeilla erilaisia koristelutyylejä yms. näin vähitellen huomaat mitä kalenterilta kaipaat ja tarvitset.  Lisätietoa erilaisista kalentereista ja plannereista löydät niihin liittyvästä blogipostauksesta, myös bullet journalista on perusteellinen esittely blogissa.
Vaihtoehtoja kalenteriksi on lukuisia, kannattaa siis rauhassa harkita minkä haluat.  Laajempi blogipostaus kalenterin tuunauksen aloittamisesta löytyy myös blogista.

 

Mistä voin ostaa kalentereita ja kalenterin tuunaukseen soveltuvia tarvikkeita?

Kalentereita saat mistä tahansa kaupasta, myös kirjakaupoissa on hyvät valikoimat esimerkiksi Ajaston järjestelmäkalentereita, niitä löydät myös ajaston verkkokaupasta. Muita kalenterin tuunaajien keskuudessa suosittuja merkkejä myyvät suomalaiset askartelukauppiaat, kattavan listan näistä löydät nettisivuiltamme. Tuunaukseen soviltuvia tarvikkeita löydät niin lähimarketista kuin myös askartelukauppiaita, kannattaa kurkata myössivustot Ali Express, Ebay ja Etsy. Kaikissa näissä on valtavat määrät washiteippejä, tarroja, klemmareita ja jopa erilaisia plannereita.

 

Mitä tarkoittaa planner peace?

Planner peace on kalenteriharrastajien keskuudessa eräänlainen myytti, toiset kertovat sen löytävänsä edes ketkeksi, toiset eivät löydä sitä koskaan. Planner peace eli ”planner rauha” tarkoittaa tyytyväisyyden tilaa suhteessa kalenteriin tai planneriin, niin että ei kaipaa siihen mitään muutoksia ja planner toimii käytännössä.

 

Miksi kukaan tarvitsee monta planneria?

Plannereita ja kalentereita voi olla juuri niin monta kuin itse haluat. Monet pitävät plannereita erilaisia tarkoituksia varten esim. työplanner, kotiplanner, jouluplanner. Toiset saattavat käyttää isoa planneria esim. päiväkirjamaisesti muistojen kokoamiseen yksiin kansiin ja pienempää planneria arjessa kalenterina. Toisille riittää se yksi, täydellinen kalenteri tai ehkä jopa bullet journal, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Plannereiden ja erilaisten kalentereiden suhteen vain mielikuvistus on rajana, voit käyttää plannereita juuri itsellesi sopivalla tavalla.

 

Järjestetäänko Suomessa kalenteriharrastajien tapahtumia?

Suomalaiset Facebook ryhmät järjestävät isompia tapahtumia Suomessa, myös alueittain löytyy miittiryhmiä jotka järjestävät pienempiä tapahtumia. Lista miittiryhmistä löytyy Planner Lovers Finland facebook -ryhmästä.

 

 

Comments

  1. Onkohan jakaa sellaista infoa, että mistä löytää päiväys-tarroja? Etenkin numeroita ja päivän nimiä. Tuntuu, että nämä on ihan kiven alla. 😀

    • Moikka, numero tarroja löytyy hyvin etsyssä ”planner stickers” hakusanalla. Suomessa numerotarroja myy Sinikara Stationery, lisäksi Sannin Paperi (bellapuoti) sekä Lala&Poo ovat sellaisia kauppoja jonne voi laittaa toiveita ja he niitä parhaansa mukaan toteuttavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *